Karl og Bent bygger et fly

Karl-Og-Bent-bygger-Et-Fly

Karl og Bent keder sig. Hvad skal de lave?

Først spiller de fodbold, men det er kedeligt.

Så kigger de på myrer, men det er også kedeligt.

Så får Bent en idé. De kunne jo bygge et fly!

Skrevet af Jesper Conrad og illustreret af Jon Skræntskov.

Køb bogen hos Saxo.com


Bogen er oprindeligt udgivet i 2008 af Forlaget Så Til Hest, som jeg havde sammen med nogle venner, og siden genudgivet på Forlaget Tellerup i 2015.


Lektørudtalelse: Karl og Bent – bygger et fly

Anvendelse/målgruppe/niveau

Bogen henvender sig til såvel drenge som piger måske mest drenge i alderen 7-8 år altså fra 1.-2. klasse. Bogen er velegnet som selvlæsning.

Beskrivelse:

Alle børn har prøvet at kede sig ligeom Karl, og så uden at tænke over det, oplevet at fantasien har taget over. Bent er Karls hund, og han kan trylle, og han kan få sig til at ligne det han tænker på, et fly, en propel og en malepensel. De kigger på myrer og de bygger et fly af træ, som de maler gult. Da de er oppe at flyve går propellen i stykker, og de nødlander med Bent som propel. De flyver og de kan se hele verden, og nu keder de sig ikke mere. Det er en sjov bog, også fordi tegningerne er meget sjove, trods få streger, særdeles dynamiske, udtryksfulde og humørspredende. Stor læsevenlighed grundet god typografi, forholdsvis nemme ord og korte sætninger. Der er enkelte overskuelige talebobler, som kun er med til at gøre det hele mere levende.

Sammenligning: Forfatteren har tidligere skrevet om Karl og Bent.

Konklusion: En sjov bog som får smilet frem, og som mange børn vil synes rigtig godt om, da der er stor identificerbarhed.

Med kærlighed

underskrift-signature-jesper

Jesper Conrad

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Blog

Use this section to list the most recent posts on your blog on for example your home page.

pelle-loeven

Pelle og løven

Flodhesten Pelle elsker at løbe. Han kan løbe meget hurtigt. Pelles brødre driller ham og hans far synes at løbe er noget pjat. Det er ikke rart at blive drillet.

Read more…

fortaellinger-for-boern

Fortællinger for børn #1 Albert og kopimaskinen

Byens borgmester beder Albert hjælpe med forberedelserne til byfesten. Albert skal bygge en kopimaskine til at lave 50 fuldstørrelse pap-figurer af borgmesteren. Men det grueligt galt, og pludselig har byen 50 spil-levende og helt ens borgmestre. Hvem er den rigtige borgmester - og hvem kan nu redde dagen?

Read more…