Fru Frida – Adam får besøg

Fru_Frida__Adam_far_besg

Hjemme hos Fru Frida er tingene levende.

I denne bog kan du møde Adam.

Han er en skraldespand, der kan tale.

Fru Frida er til Judo og Adam keder sig.

Men så ringer det på døren...

Skrevet af Jesper Conrad og illustreret af Jon Skræntskov.

Læs bogen her

Køb bogen hos Apple


Bogen er oprindeligt udgivet i 2008 af Forlaget Så Til Hest, som jeg havde sammen med nogle venner, og siden genudgivet på vores eget forlag 'Familieforlaget'.


Lektørudtalelse Fru Frida – Adam får besøg og Strit og Snøfte

(Bogen er omtalt sammen med Strit og Snøfte)

Anvendelse/målgruppe/niveau

Bøgerne er beregnet til begynderlæsning af børn fra 7 år og opefter. Lix er på under under 6, men bøgerne er ikke helt lette at gå til hverken i ordvalg eller typografi.

Beskrivelse:

Mumien har et godt plot. De to venner pindsvinet Strit og kænguruen Snøfte er på ferie i Eghypten, hvor Snøfte kommer til at pudse næse i papiret fra en mumie, hvorefter det selvsamme papir sætter sig fast i Strits pigge, da de flygter fra mumien. Hvilket resulterer i en "nøgen" og forkølet mumie.

Adam får besøg foregår hjemme hos Fru Frida, hvor tingene er levende. Skraldespanden Adam får besøg af sin bror Tom, og de leger med skrald. Illustrationerne er glade og appellerer til målgruppen. Bøgerne vil helt sikkert blive lånt ud, men er læseteknisk svært tilgængelige.

Sammenligning: Der findes mange bøger målrettet begynderlæsningen. Disse to udgivelser adskiller sig indholdsmæssigt fra de øvrige titler, men er svære at læse på trods af det lave lixtal.

Konklusion: To sjove letlæste historier, som ikke er helt letlæste.

Med kærlighed

underskrift-signature-jesper

Jesper Conrad

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Blog

Use this section to list the most recent posts on your blog on for example your home page.

pelle-loeven

Pelle og løven

Flodhesten Pelle elsker at løbe. Han kan løbe meget hurtigt. Pelles brødre driller ham og hans far synes at løbe er noget pjat. Det er ikke rart at blive drillet.

Read more…

fortaellinger-for-boern

Fortællinger for børn #1 Albert og kopimaskinen

Byens borgmester beder Albert hjælpe med forberedelserne til byfesten. Albert skal bygge en kopimaskine til at lave 50 fuldstørrelse pap-figurer af borgmesteren. Men det grueligt galt, og pludselig har byen 50 spil-levende og helt ens borgmestre. Hvem er den rigtige borgmester - og hvem kan nu redde dagen?

Read more…