Fru Frida – Kalle Fanger en tyv

Fru-Frida_tyv-_forside

Bogen er beregnet til den første læsetræning, altså elever på omkring 7 år. Illustrationerne vil få børnene til at tage bogen. Fru Frida gemmer sine penge hjemme i en pude og hendes støvsuger, Kalle, har det ansvarsfulde job at passe på puden, når fruen ikke er hjemme. Han falder dog i søvn og opdager ikke tyven, som er på vej. Tyven får dog vækket Kalle, der suger det bedste, han har lært. Tyven falder og slår sig selv ud, politiet kommer og Kalle får en medalje.

Skrevet af Jesper Conrad og illustreret af Jon Skræntskov.

Læs bogen her

Køb bogen hos Apple


Bogen er oprindeligt udgivet i 2007 af Forlaget Så Til Hest, som jeg havde sammen med nogle venner, og siden genudgivet på vores eget forlag 'Familieforlaget'.


Lektørudtalelse

Anvendelsesmuligheder/målgruppe/niveau: Bogen er beregnet til den første læsetræning, altså elever på omkring 7 år. Illustrationerne vil få børnene til at tage bogen, men tekst og typografi er ikke helt let at gå til.

Beskrivelse:
Fru Frida gemmer sine penge hjemme i en pude og hendes støvsuger, Kalle, har det ansvarsfulde job at passe på puden, når fruen ikke er hjemme. Han falder dog i søvn og opdager ikke tyven, som er på vej. Tyven får dog vækket Kalle, der suger det bedste, han har lært. Tyven falder og slår sig selv ud, politiet kommer og Kalle får en medalje. En noget fantasifuld historie, som dog formidles rigtig flot af Jon Skræntskovs morsomme og overskuelige illustrationer. Typografien kunne stå klarere, da den skifter mellem hvid og grå baggrund, og tekstblokkene er ret kompakte for gruppen, så på trods af det lave lixtal er bogen ikke så let endda.

Sammenligning: Der findes en del bøger til målgruppen med tyve som emne, men ingen med en støvsuger i hovedrollen.

Samlet konklusion: En fantasifuld og godt illustreret historie til læsetræning, som ikke er så let, som lixtallet umiddelbart tyder på. Fra 7 år

Med kærlighed

underskrift-signature-jesper

Jesper Conrad

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Blog

Use this section to list the most recent posts on your blog on for example your home page.

pelle-loeven

Pelle og løven

Flodhesten Pelle elsker at løbe. Han kan løbe meget hurtigt. Pelles brødre driller ham og hans far synes at løbe er noget pjat. Det er ikke rart at blive drillet.

Read more…

fortaellinger-for-boern

Fortællinger for børn #1 Albert og kopimaskinen

Byens borgmester beder Albert hjælpe med forberedelserne til byfesten. Albert skal bygge en kopimaskine til at lave 50 fuldstørrelse pap-figurer af borgmesteren. Men det grueligt galt, og pludselig har byen 50 spil-levende og helt ens borgmestre. Hvem er den rigtige borgmester - og hvem kan nu redde dagen?

Read more…