Karl og Bent bygger et hus

karl-bent-hus

Bent er Karls hund. Han er ikke en normal hund. Bent er nemlig skør. Han kan ligne det, han tænker på. I dag vil Karl bygge et hus.

Skrevet af Jesper Conrad og illustreret af Jon Skræntskov.

Køb bogen hos Saxo.com

Køb bogen hos forlaget


Bogen er oprindeligt udgivet af Forlaget Så Til Hest, som jeg havde sammen med nogle venner, og siden genudgivet på Forlaget Tellerup.


Lektørudtalelse af Ingrid Martlev

Anvendelse/målgruppe/niveau: Begynderlæsere fra 7 år kan anvende bogen til læsetræning og selvstændig læsning

Beskrivelse: Bent er Karls hund. Når den tænker på en ting, kan den forvandle sig til tingen. På den måde kan den kommunikere med Karl. Karl vil bygge et legehus. Bent forvandler sig til alle de ting, som Karl glemmer, eller som han har brug for. Ved fælles hjælp - og med Bent som hammer - får de bygget legehuset. En simpel handling, som understøttes af naive tegninger og enkelte talebobler ind imellem teksten, der har meget korte sætninger

Sammenligning: Der findes et utal af lette letlæsningsbøger - denne har lix 5,8. Denne hører ikke til de sjoveste

Konklusion: Begynderlæserne sluger mange bøger, og der er behov for store mængder på biblioteker og skolebiblioteket. Jeg synes, at handlingen i denne bog er lidt fortænkt. Jeg synes ikke, at det fungerer i handlingen, at hunden kan forvandle sig til ting. Det gør læseren forvirret, og der er eksempler, der ikke har noget med bogens egentlige handling at gøre.


Ikke en sjov materialevurdering at få som ny forfatter. Men jeg valgte at sige: "Hvad kan jeg lære af dette?" - Så jg ringede til Ingrid, som forklarede mig alt hvad hun syntes der var galt med min bog, ifht at hjælpe begynderlæseren. Så gik jeg hjem til skrivebordet og begyndte forfra. Mine fremtidige bøger blev meget meget bedre. Så det endte godt.

Med kærlighed

underskrift-signature-jesper

Jesper Conrad

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Blog

Use this section to list the most recent posts on your blog on for example your home page.

pelle-loeven

Pelle og løven

Flodhesten Pelle elsker at løbe. Han kan løbe meget hurtigt. Pelles brødre driller ham og hans far synes at løbe er noget pjat. Det er ikke rart at blive drillet.

Read more…

fortaellinger-for-boern

Fortællinger for børn #1 Albert og kopimaskinen

Byens borgmester beder Albert hjælpe med forberedelserne til byfesten. Albert skal bygge en kopimaskine til at lave 50 fuldstørrelse pap-figurer af borgmesteren. Men det grueligt galt, og pludselig har byen 50 spil-levende og helt ens borgmestre. Hvem er den rigtige borgmester - og hvem kan nu redde dagen?

Read more…