Karl og Bent bygger en robot

karl-bent-robot

Karl og Bent leger på karls værelse. De roder kæmpe meget, men de gider ikke rydde op. Så får Karl en idé. De kan jo bygge en smart robot der kan rydde op for dem.

Skrevet af Jesper Conrad og illustreret af Jørgen Eivind Hansen.

Køb bogen hos forlaget

Køb bogen hos Saxo.com


Bogen er oprindeligt udgivet på vores eget forlagt 'Familieforlagerr, og siden genudgivet på Forlaget Tellerup.


Lektørudtalelse - anmeldt af Jesper Holtoug 

Anvendelse/målgruppe/niveau: Sjov letlæsnings-seriebog i den lette ende af skalaen. Modtagergruppen er først og fremmest begynderlæsere, som netop er startet på at læse små, sammenhængende historier på egen hånd. Figurer og handling vil nok appellere mest til drengene. Fra ca. 6 år.

Beskrivelse: Historien handler om drengen Karl og hans magiske kæledyr, hunden Bent, som kan forvandle sig til lige netop det, som Karl har brug for. I historien her forvandles hunden således undervejs til en drage, en skruenøgle, en batterioplader og til en skovl, som skal hjælpe til med den irriterende oprydning. Selv med en magisk hund er oprydning en sur tjans, så de to venner beslutter sig i stedet for at opfinde en herlig oprydnings-robot. Stregtegningerne er humoristiske og ledsager hjælpsomt læsningen.

Sammenligning: Læseteknisk kan bogen her minde lidt om bøgerne i serien Lydret Dingo, men sprogligt og indholdsmæssigt når historien her ikke helt samme niveau. Tegnestilen kan minde om Bill Wattersons legendariske Steen og Stoffer-striber fraa 1980’erne og 90’erne.

Konklusion: Humoristisk letlæsningsbog især for drenge, der lige har løst læsningens mysterium. Historien skal nok slå an hos modtagergruppen, men den ldit fjollede fortælling kan forekomme noget ”konstrueret”, idet det næsten er for let, at den magiske hund blot efterkommer ethvert behov, som den lille hovedperson måtte have.

Med kærlighed

underskrift-signature-jesper

Jesper Conrad

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Blog

Use this section to list the most recent posts on your blog on for example your home page.

pelle-loeven

Pelle og løven

Flodhesten Pelle elsker at løbe. Han kan løbe meget hurtigt. Pelles brødre driller ham og hans far synes at løbe er noget pjat. Det er ikke rart at blive drillet.

Read more…

fortaellinger-for-boern

Fortællinger for børn #1 Albert og kopimaskinen

Byens borgmester beder Albert hjælpe med forberedelserne til byfesten. Albert skal bygge en kopimaskine til at lave 50 fuldstørrelse pap-figurer af borgmesteren. Men det grueligt galt, og pludselig har byen 50 spil-levende og helt ens borgmestre. Hvem er den rigtige borgmester - og hvem kan nu redde dagen?

Read more…