Skinkelingo - En pølsevognsparlør

skinkelingo

Min allerførste bog er noget så fjollet som en bog om pølsevognsslang. Jeg skrev den for DR i 2004 mens jeg var ansat i redaktionen på programmet Monkey Business, som webredaktør. En sjov opgave, hvor jeg gik på opdagelse i pølsevognens historie og alle slangudtrykkene.

Pressemeddelse fra DR om bogen

P3 programmet Monkey Business har verdenspremiere på en parlør i pølsevogns- slang! Sagt på en anden måde: Med denne bog kan du for alvor lære at klare dig på et af danskernes foretrukne spisesteder- pølsevognen.

Programmet "Monkey Business" er blevet et hit blandt P3s lyttere- hvilket blandt andet har resulteret i en heftig udveksling af pølse-slang fra forskellige egne af Danmark.

Lytterne krævede, at slang ordene de to radioværter Adam Duvå Hall og Mads Vangså brugte og indsamlede i programmet, blev nedfældet. Parløren startede på dr.dk/monkey - hvor lytterne sendte derespølsevogns slang ord til web-champen Conrad. Ordbogen voksede og voksede og det hele kulminerer nu i bogen: SKINKELINGO - en pølsevogns-parlør. Udover selve parløren er bogen krydret med facts om pølsevognens historie, en række af lytternes egneoplevelser og vittigheder fra skinkekutterkulturen!

”Hej Skinkekaptajn! Ka’ du ikke lige lange et flækket overlår mæ’ alt godt fra fejebakken ud over disken? Jeg skal også ha’ en charter-brite mæ’ badevinger, hår på brystet, blodikæft og skidtibuks, og så skal jeg be’ om et kvart pund kakao til at skylleefter med!”

Efter at have læst bogen, vil du forstå oven- stående sætningsamtidig med, at du vil føle dig hjemme i enhverskinkekutter.

Vi ses på Cafe Fodkold!

Indholdet til bogen er indsamlet, skrevet og redigeret af:Jesper Conrad sammen med Mads Vangsø, Adam Duvå Hall og Lars Köcher.

Lektørudtalelse af Carsten Nørby Sørensen

Sjov, uhøjtidelig og for nogle måske lidt vel pjattet såkaldt "pølsevognsparlør" ... Summa summarum er her "verdens første pølseparlør for skinkekuttere". Hvis man skulle sammenligne bogen med en hotdog er selve parløren på 34 sider pølsen, mens afsnittet om "pølsevognens historie" og den afsluttende "tak til" bl.a. lytterne, Tulip, Gøl, Langelænder og Steff-Houlberg er "brødet" til pølsen.

Tilbehør og krydderier er så pølsevognens historie, fif fra pølsemænd, og tal for pølser, hvor en dansker spiser 21,5 pølser om året, og der er velbekomme med en japansk rekord, som er ikke mindre end 53,5 hotdogs på 12 min!

Bogen har også såkaldte "kutterhistorier" (kutter=pølsevogn), hvor en af radioværterne, Adam Duvå Hall, selv bidrager med et særegent skadesnotat fra Rigshospitalets skadestue, der lyder "Tidligt til morgen blevet kørt over af pølsevogn".

Også pølsevittigheder, fx den om den nærige skotte, der flot byder konen på endnu en tur omkring pølsevognen for duftens skyld. Målgruppen er unge og andre fans af radioprogrammet.

Med kærlighed

underskrift-signature-jesper

Jesper Conrad

0 comments

There are no comments yet. Be the first one to leave a comment!

Blog

Use this section to list the most recent posts on your blog on for example your home page.

pelle-loeven

Pelle og løven

Flodhesten Pelle elsker at løbe. Han kan løbe meget hurtigt. Pelles brødre driller ham og hans far synes at løbe er noget pjat. Det er ikke rart at blive drillet.

Read more…

fortaellinger-for-boern

Fortællinger for børn #1 Albert og kopimaskinen

Byens borgmester beder Albert hjælpe med forberedelserne til byfesten. Albert skal bygge en kopimaskine til at lave 50 fuldstørrelse pap-figurer af borgmesteren. Men det grueligt galt, og pludselig har byen 50 spil-levende og helt ens borgmestre. Hvem er den rigtige borgmester - og hvem kan nu redde dagen?

Read more…